Inloggen
5. Voorbereiding

Marktuitvraag uitzetten voor renovatie van gebouwen

Draagt bij aan spoor:
C E
Betrokken partijen:

Doel

Je hebt een uitvraag in de markt voor de renovatie van alle woningen en gebouwen in de wijk uitgezet. Deze gaat zowel over koopwoningen als voor woningen van de woningcorporatie(s). 

Aanpak

In het knooppunt Marktuitvraag opstellen voor renovatie van gebouwen (fase 4) is de marktuitvraag al voorbereid. Sindsdien is het Wijkuitvoeringsplan door de raad gegaan. Mogelijk komen daar aanpassingen uit. Maak de marktuitvraag op basis van die input definitief. Tip: Bekijk of het toegevoegde waarde heeft om deze uitvraag te combineren met het knooppunt Marktuitvraag uitzetten voor het gekozen energiesysteem (fase 5).

Tips

  • Wees duidelijk: welke risico's nemen de partijen uit het projectteam op zich, welke risico's dragen de marktpartijen? Hoe lang is de contractduur? Welke diensten bieden de marktpartijen aan? Sluiten zij een individueel contract met bewoners of speelt de gemeente daarbij ook een rol? 
  • Scherp de voorwaarden voor uitvoering samen met de marktpartij(en) aan, in het belang van een soepele en kostenefficiënte uitvoering
  • Raadpleeg dit voorbeelddocument om te kijken hoe een contract bij een afnameovereenkomst eruit kan zien.

Uit de praktijk

Bij dit knooppunt is nog geen voorbeeld bekend: heb jij een ervaring die je wil delen?
Deel je ervaringen
Uit de praktijk