Inloggen
5. Voorbereiding

Marktuitvraag uitzetten voor renovatie van gebouwen.

Draagt bij aan spoor:
C E
Betrokken partijen:

Doel

Je zet een uitvraag in de markt voor de renovatie van woningen en gebouwen in de wijk, zowel voor de particuliere woningen als voor de woningen van woningcorporaties. Dit kan desgewenst gecombineerd worden met het knooppunt Uitvraag uitzetten voor het gekozen energiesysteem (fase 5).

Aanpak

In het knooppunt Marktuitvraag opstellen voor renovatie van gebouwen (fase 4) zijn de criteria geformuleerd waaraan de aanpak van de marktpartij moet voldoen. Ook is vastgelegd hoe de keuze voor een aanbieder wordt gemaakt en door wie. Gebruik deze elementen om de uitvraag definitief te maken. Kijk of het van toegevoegde waarde is om de uitvraag te combineren met het knooppunt Uitvraag uitzetten voor het gekozen energiesysteem.

Tips

  • Wees duidelijk: welke risico's nemen de partijen uit het projectteam op zich, welke risico's dragen de marktpartijen? Hoe lang is de contractduur? Welke diensten bieden de marktpartijen aan? Sluiten zij een individueel contract met bewoners of speelt de gemeente daarbij ook een rol? 
  • Scherp de voorwaarden voor uitvoering samen met de marktpartij(en) aan, in het belang van een soepele en kostenefficiënte uitvoering
  • Raadpleeg dit voorbeelddocument om te kijken hoe een contract bij een afnameovereenkomst eruit kan zien.

Uit de praktijk

Bij dit knooppunt is nog geen voorbeeld bekend: heb jij een ervaring die je wil delen?
Deel je ervaringen
Uit de praktijk