Inloggen

Ons aanbod

Het Wijkkompas biedt meerdere diensten aan die jou kunnen helpen om goed geïnformeerd en doelgericht aan de slag te gaan met jouw wijkaanpak. Daarvoor bieden we vier pakketten aan. Daarnaast kunnen we vanwege de complexiteit van de materie ook maatwerk bieden. 

Onze pakketten

De kennis, praktijkvoorbeelden en tools zijn voor iedereen beschikbaar. Voor begeleiding, trainingen en gebruik van de samenwerkingsomgeving rekenen we kostendekkende tarieven. 

Goede startVersnellingSprint
Kosten één wijk

€ 2.500 eenmalig

€ 5.500per jaar

€ 7.500per jaar

Kosten alle wijken

€ 11.000per jaar

€ 13.000per jaar

Inclusief
Starttraining
Wijkkompas-contactpersoon
Online omgeving om samen te werken
Opfris-sessies
Jaarlijkse verdiepingsworkshops
Opschaaltraining

Bedragen nemen per jaar van lidmaatschap af.

Onze diensten

 • De starttraining is de startbijeenkomst voor nieuwe deelnemers van het Wijkkompas. In deze 4 uur durende training komen we bij je langs om het hele projectteam (gemeente én andere projectpartners) wegwijs te maken in het Wijkkompas. Ook bespreken we concreet hoe jullie vanaf nu aan de slag gaan met het Wijkkompas. 

  Wat het oplevert: Gezamenlijke taal leren, inzicht in waar jullie wijk(aanpak) staat in het proces, prioriteiten formuleren, afspraken over het gebruik van het Wijkkompas, de eigen online omgeving bijgewerkt.
   
 • De verdiepingsworkshop is een workshop waarin deelnemers van verschillende wijken zich gezamenlijk in een inhoudelijk onderwerp verdiepen. Dat kunnen mensen zijn van de gemeente, woningcorporatie of andere leden van het projectteam. Met een inhoudelijke expert en iemand van het Wijkkompas team gaan jullie aan de slag met dit thema. Experts op dat thema bieden een portie theorie aan die we toepassen op jullie wijken. Je wisselt ervaringen en ideeën uit met de andere deelnemers en leert het Wijkkompas nog beter verweven in je dagelijks werk.

  Wat het oplevert: Nieuwe inhoudelijke kennis, inzichten op basis van ervaring van anderen met betrekking tot dit onderwerp, verdieping in het werken met Wijkkompas als instrument
   
  Wat het oplevert: Nieuwe inhoudelijke kennis, inzichten op basis van ervaring van anderen met betrekking tot het thema, groter netwerk, gevoel dat je onderdeel bent van een grotere groep mensen die een grote uitdaging aangaat
   
 • De website www.wijkkompas.nl is ons online platform dat inzicht geeft in het proces van de wijkaanpak. Wijkkompas.nl biedt inhoudelijke tips, tools, praktijkervaringen en voorbeelddocumenten voor alle fasen en knooppunten. Voor betalende deelnemers biedt het platform extra functionaliteiten, zoals een afgeschermde inlogomgeving voor je projectteam om de voortgang van de wijkaanpak bij te houden, documenten te delen en om deelprojecten te formuleren.

  Wat het oplevert: naslagwerk, inspiratie, praktijkverhalen uit andere wijken, uitwisseling in afgeschermde projectomgeving, ‘logboek’ van het proces, voortgang bijhouden