Inloggen
Terug

Wijkuitvoeringsplan naar de raad

Draagt bij aan spoor:
C
Betrokken partijen:

Doel

Het Wijkuitvoeringsplan wordt met goedkeuring van alle partners in de projectgroep opgesteld. Het plan beschrijft de definitieve keuze voor de nieuwe infrastructuur van de wijk en de planning op uitvoeringsniveau. Vervolgens neemt de gemeenteraad een besluit over het Wijkuitvoeringsplan. Als projectteam bereid je dit besluit voor. Je bewaakt dat het besluitvormingsproces zorgvuldig en volgens planning verloopt.

Aanpak

Maak als projectteam een duidelijke planning voor het opstellen van het Wijkuitvoeringsplan. Onderdeel hiervan is een mijlpalenplanning en taakverdeling. Maak het Wijkuitvoeringsplan met behulp van de verzamelde informatie uit de knooppunten die zijn doorlopen. Organiseer tijdens het opstellen van het Wijkuitvoeringsplan verschillende revisierondes met het projectteam en (ambtelijke en politieke) opdrachtgevers.

Tips

  • Neem de gemeenteraad vanaf het begin mee in het proces van keuzes maken en besluitvorming, zodat de raad aan het eind van het proces goed is geïnformeerd en weloverwogen kan besluiten.
  • Zorg dat naast de projectpartners in de projectgroep ook belanghebbenden daarbuiten zijn geconsulteerd, zoals bewoners en vastgoedeigenaren. Dit hangt samen met het knooppunt Inspraakmogelijkheden bieden op wijkuitvoeringsplan fase 4).
  • Maak duidelijk welke koppelkansen worden verzilverd en welke niet, en leg uit waarom. Kijk even terug naar het knooppunt Strategieën voor koppelkansen (fase 3). 

Uit de praktijk

Bij dit knooppunt is nog geen voorbeeld bekend: heb jij een ervaring die je wil delen?
Deel je ervaringen
Uit de praktijk