Inloggen
6. Realisatie en nazorg

Communiceren over bewonerservaringen

Draagt bij aan spoor:
A
Betrokken partijen:

Doel

Je hebt ervoor gezorgd dat bewoners tijdens de renovatie goede informatie krijgen. Je vraagt bewoners die de renovatie achter de rug hebben, hun ervaringen te delen. Laat ze ook vertellen over dingen niet goed gingen. De beste ambassadeurs voor een wijkaanpak zijn de bewoners zelf. 

Aanpak

Inhoud volgt

Tips

  • Communiceer volgens het eerder opgestelde plan; zie knooppunt Communicatieplan opstellen voor realisatiefase (fase 5).
  • Vertel niet alleen de succesverhalen, maar wees transparant en eerlijk: vertel ook wat er niet goed gaat. Door te erkennen dat dingen niet goed gaan en door duidelijk te zijn over dat je de problemen gaat oplossen, versterk je je betrouwbaarheid. 
  • Gebruik de uitkomsten van de Evaluatie van het effect van genomen renovatiemaatregelen (fase 6) bij eerdere buurtbewoners.
  • Verhalen van enthousiaste bewoners inspireren buurtbewoners om ook de volgende stap te zetten. Doe bijvoorbeeld interviews met deze bewoners en publiceer dat in een aantrekkelijk vormgegeven brochure. Zo wek je mogelijk meer Interesse in vervolgstappen bij bewoners (fase 6).