Inloggen
5. Voorbereiding

Individuele financiering aanbieden

Draagt bij aan spoor:
A
B
Betrokken partijen:

Doel

Elke woningeigenaar krijgt een persoonlijk financieringsaanbod. Dit geldt zowel voor particuliere als voor zakelijke eigenaren. Op basis van een financiële check krijgt elke betrokkene een persoonlijk advies.

Aanpak

In het knooppunt Inrichten financiële arrangementen (ook fase 5) heb je de mogelijkheden helder gemaakt. Nu ga je elke pandeigenaar aanbieden hiervan gebruik te maken. Omdat de mogelijkheden van adres tot adres verschillen, is dit een arbeidsintensief traject. Daardoor ligt het voor de hand samen te werken met gespecialiseerde marktpartijen. Hoewel de gemeente geen opdrachtgever is of de opdracht gering kan zijn, wordt door de samenwerking wel een voordeel gegund aan een bepaalde marktpartij. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van gemeentelijke communicatiekanalen. Houd daarom de  uitgangspunten van een gelijk speelveld goed in de gaten; organiseer een uitvraag.

Tips

  • Sommige ontzorgende marktpartijen ontzorgen de gehele klantreis, andere zijn gespcialiseerd in dit aspect. Ga na of er bereidheid is tot samenwerking en stem de uitvraag hierop af.
  • Ga na of de middelen in het Nationaal Isolatie Programma kunnen worden ingezet om de kosten van financiële ontzorging te dekken.