Inloggen
5. Voorbereiding

Individuele financiering aanbieden

Draagt bij aan spoor:
A D
Betrokken partijen:

Doel

Je zorgt ervoor dat elke woningeigenaar in deze fase een persoonlijk financieringsaanbod krijgt. Dit geldt zowel voor particuliere als voor zakelijke eigenaren. Op basis van een financiële check krijgt elke betrokkene een persoonlijk advies.

Aanpak

Elke woningeigenaar krijgt een persoonlijk financieringsaanbod. Daar gaat het om in deze fase. Dit geldt zowel voor particuliere als voor zakelijke woningeigenaren. Op basis van een financiële check krijgt elke betrokkene een persoonlijk advies. Zorg dat dit advies is afgestemd op het communicatieplan dat in fase I is opgesteld.

Tips

  • Organiseer maatwerk-financiering voor particuliere woningeigenaren die de renovatie niet zelfstandig kunnen financieren.
  • Grijp bij elk persoonlijk financieringsaanbod terug op de kennis die je bij het knooppunt Inrichten financiële arrangementen (fase 5) hebt verzameld.
  • Kijk eens op de website van de Gemeentelijke VerduurzamingsRegeling: 'Woningverduurzaming bereikbaar voor iedereen'. 
  • Wees helder in je boodschap, zeker naar particuliere woningeigenaren. Een investering in verduurzaming betekent niet altijd dat de bewoner direct geld bespaart. Verduurzaming biedt ook andere voordelen, zoals meer wooncomfort, een gezondere woning en meer woonplezier.Uit de praktijk

Energiecongiërge bestrijdt energiearmoede in Apeldoorn.

Een Apeldoornse woningcorporatie heeft samen met de energieregisseur, de gemeente en de huurdersbelangenvereniging bij wijze van proefproject een energie conciërge aangesteld om energiearmoede te bestrijden. Energiearmoede betekent dat mensen een groot deel van hun inkomen kwijt zijn aan energie en moeite hebben om de energierekening te betalen. Samen met de bewoner voert de energie conciërge kleine energieklusjes uit in huis zoals het aanbrengen van ledlampen, het inregelen van de thermostaat en het aanbrengen van tochtstrips. Ook geeft hij tips hoe de bewoners hun energierekening door ander gedrag kunnen verlagen. Het doel hiervan is niet alleen om de bewoners een lagere energierekening te bezorgen, maar vooral ook om hen zelf een de knoppen van de hoogte van die rekening te zetten.
Energiecongiërge bestrijdt energiearmoede in Apeldoorn.