Inloggen

Het Wijkkompas geeft inzicht in wat er allemaal bij een wijkaanpak komt kijken; van de fases, tot allerlei belanghebbenden. Ga direct met het Wijkkompas aan de slag door op onderstaande figuren te klikken.  

Knooppunten

Tijdens het proces passeer je tal van knooppunten: dat zijn stappen in het proces die een beslissende invloed hebben op het vervolg. In de afbeelding zie je een aantal voorbeelden van knooppunten die belangrijk zijn in bijna iedere wijkaanpak. Klik op de fases om te ontdekken welke knooppunten bij die fase horen en op de knooppunten om meteen naar de desbetreffende pagina te navigeren.  

Knooppunten 

Er zijn veel stappen die je in (bijna) elke wijkaanpak tegenkomt en die een beslissende invloed hebben op het vervolg. Dit noemen wij de knooppunten in het proces van de wijkaanpak. Klik op één van de zes fases om de bijbehorende knooppunten in die fase te bekijken. Per knooppunt staat beschreven wat er op dat moment in het proces moet gebeuren en welke tools hierbij kunnen helpen. Ook krijg je tips en ervaringen uit de praktijk die behulpzaam kunnen zijn. 

Belanghebbenden

Bewoner
Bewonersinitiatief
Financiële instelling
Gemeente
Huurder
Marktpartij
Netbeheerder
Particuliere of commerciële verhuurder
Particuliere woningeigenaar
Projectleider
Vastgoedeigenaar utiliteit
Vereniging van Eigenaren
Woningcorporatie