Inloggen
6. Realisatie en nazorg

Particuliere woningeigenaren zetten handtekening

Draagt bij aan spoor:
A
B
Betrokken partijen:

Doel

Alle particuliere woningeigenaren hebben een renovatie- en verwarmingsconcept gekozen. De keuze wordt bevestigd door hun handtekening onder de renovatie-overeenkomst, de eventuele leveringsovereenkomst en de bijbehorende planning.

Aanpak

De geselecteerde marktpartij biedt alle gebouweigenaren passende renovatieconcepten aan en gaat in gesprek met elke particuliere woningeigenaar om de renovatie af te stemmen op de specifieke woning, de huidige staat van de woningen en de woonwensen. In overleg passen ze het renovatieconcept aan de betreffende woning aan en de woonwensen van de bewoner. Daarna wordt de opdracht ondertekend.

In knooppunt Woon- en wijkwensen verkennen (fase 2) zijn de woonwensen in kaart gebracht. Bij Afbakenen welke gebouwen in het gebied vallen (fase 2) heb je ook de huidige staat van de woningen geïnventariseerd op basis van reeds bekende informatie. Pak deze resultaten erbij om renovatieconcepten aan te bieden die zo goed mogelijk aansluiten. 

Tips

  • Zorg dat duidelijk is welke renovatie-opties er liggen waar bewoners uit kunnen kiezen. 
  • Er zijn veel gespecialiseerde partijen die kunnen helpen met het benaderen van bewoners. Betrek deze partijen als de capaciteit of expertise binnen de gemeente voor deze gesprekken beperkt is. 
  • Woonplan is een ontzorgingsinitiatief dat particuliere woningeigenaren inzicht geeft in welke stappen zij aardgasvrij kunnen worden. Tegelijkertijd biedt het gemeenten inzicht in hoe ze woningeigenaren op gang kan helpen.