Inloggen
Terug

Subsidies op gebouwniveau in beeld

Draagt bij aan spoor:
D
Betrokken partijen:

Doel

Je brengt alle subsidiemogelijkheden in kaart, zowel voor particulieren als voor vastgoedeigenaren, woningcorporaties, particuliere verhuurders en eigenaren van utiliteitsgebouwen. Op basis hiervan weet je of er aanvullende (gemeentelijke) subsidies nodig zijn. 

Aanpak

  • Financiering en subsidies zijn beide instrumenten om de aanpak van woningen en gebouwen betaalbaar te maken. Inzicht hierin heb je later nodig bij de knooppunten Uitwerken financiële arrangementen (fase 3) en Inrichten financiële arrangementen (fase 4).
  • Subsidies voor woning- en gebouweigenaren kunnen worden aangevuld  met subsidies voor projecten in de wijk; zie het knooppunt Subsidies voor het traject in kaart.
  • Verken wat de landelijke, regionale en lokale subsidiemogelijkheden zijn voor de verschillende doelgroepen en type ingrepen. Houd er rekening mee dat niet alle subsidies 'stapelbaar' zijn. Zie ook de subsidie- en financierwijzer.

Tips

  • Naast subsidies zijn leningen een belangrijk middel om de aanpak van woningen en gebouwen betaalbaar te maken. Zie knooppunt Financiering op gebouwniveau in beeld (fase 2). 
  • Inventariseer de subsidiemogelijkheden voor je het gesprek met bewoners en vastgoedeigenaren aangaat.
  • Houd er in de planning rekening mee dat het aanvragen of ontwikkelen van passende subsidiemogelijkheden de nodige voorbereidingstijd vraagt.

Uit de praktijk

Bij dit knooppunt is nog geen voorbeeld bekend: heb jij een ervaring die je wil delen?
Deel je ervaringen
Uit de praktijk